Logo Roy

MUZIEK

(scroll down)

Vroeger

Toen ik ongeveer 6 jaar was kreeg ik mijn eerste gitaar en toen ik 10 jaar was kreeg ik mijn eerste elektrische gitaar, een Egmond.

Op m'n 12de stapte ik over op basgitaar. Sinds die tijd heb in allerlei soorten bands gespeeld, van disco tot rock en van jazz tot soul.

Mijn huidige muziekapparatuur

- Alembic EVH-5 basgitaar
- Fender MM Jazzbass basgitaar
- Trace Elliot 1210H 300W GP12 versterker
- Markbass Mini CMD 121P LM3 versterker
en nog veel meer...Mijn Trace Elliot 1210H 300W GP12 gebruik ik alleen bij grote optredens. Hij heeft een geweldig geluid maar is wel erg groot en zwaar.


De Markbass Mini CMD 121P LM3 gebruik ik voor in de oefenruimte en kleine optredens. Hij is lekker licht een compact en heeft toch een vermogen van 300/500 Watt 8/4 Ohm.


Play Along video's
Op YouTube staan een paar play along video's. Deze heb ik gewoon in de woonkamer opgenomen.

    
The Awakening van de Reddings
    
Somebody Else's Guy van Jocelyn Brown


    
Montuno van Gloria Estefan
    
Trains van Steps Ahead


What's Going On van Marvin Gaye
Bij de onderstaande video heb ik de originele multitrack opnames van Marvin Gaye gebruikt en heb de basgitaar, slaggitaar, drum en akoestische gitaar partij zelf op mijn Korg D888 Digital Audio Multi Track Recorder. De video heb ik gemixed met Adobe Premiere.


Vanaf 2003 t/m 2006 en in 2009 heb ik in de rockformatie PIKE gespeeld waar ik heel veel mee opgetreden heb. Hierbij enkele foto's...


In 2012 waren we de band Trippin' begonnen. Helaas hebben we daar door allerlei omstandigheden nooit mee opgetreden. Erg jammer want het repertoire zat er al helemaal in. De volgende opnames waren in de oefenruimte opgenomen.

MP3 player


Momenteel speel ik, sinds januari 2015, met veel plezier in de 8-mans formatie "Tape That". De onderstaande video was opgenomen tijdens een optreden in poptempel "De Peppel" in Zeist op 2 oktober 2015. Later dat jaar hebben we o.a. in "De Heeren van Aemstel" gespeeld en ook 2 keer in Belgie. Zie ook website van Tape That.


Coverband "Tape That"

Under construction